Case Study: Smart playground design

Venti02a_blog

Client: Birchview Elementary School, Plymouth, Minn.

Designers: Tory Roff and Tom Keller, concept designers at Landscape Structures

Venti06_blog

Goal: Create a modern design aesthetic on the playground to match the recently updated school building

Solution: Birchview Elementary School’s Principal Sam Fredrickson chose to install the Smart Play®: Venti® playstructure because of its modern aesthetic and the fact that it would accommodate an entire classroom. Smart Play: Venti packs 20 activities—from nets and slides to belts and climbers—into its design, and its compact size requires less space and surfacing material than typical playgrounds. Even more, the playground is designed using a smart use of materials, and provides challenges that promote physical development and strategic thinking among students.

Read more about how Birchview Elementary School brought play and design into the 21st Century with the installation of their new school playground equipment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s