Case Study: An adventure in nature

Tom Sawyer Island at Amelia Earhart ParkClient: Miami-Dade Parks, Recreation and Open Spaces, Miami, Fla.

Designers: Karen Cheney, landscape architect at Miami-Dade Parks, Recreation and Open Spaces

Goal: Create a “play-in-the-woods” experience to reconnect kids to the natural environment

Solution: To create a nature-inspired play experience, the posts of the Netplex™ and PlayBooster® playground structures are custom printed to look like tree bark and recycled wood-grain lumber panels were used. Custom oak leaf balance boards, mushroom steppers and a log balance beam enhance the nature play theme and deliver challenge disguised as fun. In addition to the play environment, Karen renovated the grade separation to be a concrete gravity wall that she envisioned as a balance beam for children as well as a resting area for visitors.

Bouncer_TomSawyer_blog SmartPlay_TomSawyer_Blog AcornSeat_TomSawyer_Blog

Visit playlsi.com to read more about how Karen and the Miami-Dade Parks, Recreation and Open Spaces department designed a prescription for nature deficit at Tom Sawyer Island at Amelia Earhart Park, and watch the video below.

One thought on “Case Study: An adventure in nature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s